Konkursy i nagrody

Jako pasjonatka gotowania-a dokładnie to jazzowania w kuchni, czyli stwarzania zawsze niepowtarzalnego smaku i aromatu na żywo i na bieżąco, a nie z przepisów, reguł i zasad często uczestniczę w imprezach kulinarnych, aby pokazać moje nowe pomysły oraz udowodnić sobie, że nie trzeba być ani mężczyzną, ani szefem kuchni po szkołach gastronomicznych, aby zwyciężać wszystkie koknkursy, na które jeżdżę-nie chcę równo siekać i na czas, nie chcę znać dokładnej ilości składników oraz nie chcę być w żadnych ramach i zasadach-chcę jedynie, aby moje potrawy i produkty nadal wygrywały konkursy, a podniebienia jedzących moje z serca płynące dania doznawały foodgazmu-pojęcia wymyślonego przeze mnie, a znaczącego nic innego jak  rozkosz na podniebieniu po zjedzeniu czegoś doskonałego-czego i Wam i sobie życzę.

Oto część moich osiągnięć-nowe będę udostępniać na bieżąco:

-24.02.2009 "Kalinówka" zostaje Członkiem Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego

-Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego za zwycięstwo w konkursie kulinarnym "Na najlepszą potrawę z mąki"-lane kluski z lubzcykiem podane w 6-godzinnym rosole

-I miejsce w konkursie "Smaki Warmii Mazur i Powisla na stołach Europy" w kategorii Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego-za Szynke Dylewską Dojrzewającą

-Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego za zwycięstwo w konkursie "Na najlepszą potrawę z szyjek gęsich"

-II Regionalne Święto Ryby Warmia Mazury Powiśle-IImiejsce za "Regionalne Danie ze Szczupaka" za szczupakową finezję zsosem agrestowym

-I miejsce w kategorii potrawy w konkursie "Smaki Warmii Mazur i Powiśla na stołach Europy" za tatar z piersi kaczki z majerankiem

-"Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów"-II nagroda za Szynkę Dylewską Dojrzewającą

-VII Edycja 2011 konkursu na Najlepszy Produkt i usługę Warmii i Mazur Nominacja w kategorii produkt żywnościowy "Szynka Dylewska Dojrzewająca"

-Nagroda Specjalna Warmińsko-Mzurskiej Izby Rolniczej za tatar z piersi kaczki z majerankiem

-II miejsce za racuszki drożdżowe z sosem z aronii z rumem podczas "Agrokuchni"

-wyrazy uznania za promocję wyrobów regionalnych oraz wkłąd w kultywowanie lokalnej tradycji od Wójta Gminy Ostróda 2011r.

-I miejsce w konkursie "Smaki Warmii i Mazur" za najlepszą potrawę-tatar z piersi kaczki francuskiej

-I miejsce za najlepszą potrawę pochodzenia zwierzęcego za Ślimaki Winniczki z ogrodu zapiekane w muszelkach

-II Regionalne Święto Ryby Warmia Mazury Powiśle-III miejsce w kategorii "Regionalna Zupa Rybną": Mus to mus z niespodzianką-zupa krem z 6 gatunków ryb z ogonkami rakowymi

-I miejsce w konkursie "Smaki Warmii Mazur i Pwoisla na stołach Europy" w kategorii Produkty i przetwory z ryb za wątróbki z pstrąga w zalewie pomidorowej

-

 

buy lasix no rx buy zovirax online cheap buy research nolvadex buy synthroid cheap lagligt beställa kamagra buy baclofen no prescription buy tinidazole uk where to buy nizoral shampoo in canada buy elavil fedex wellbutrin buying can i buy valtrex at walgreens buying baclofen online lamisil buy uk buy hcg nolvadex where can i buy a ventolin inhaler