Konkursy i nagrody

Jako pasjonatka gotowania-a dokładnie to jazzowania w kuchni, czyli stwarzania zawsze niepowtarzalnego smaku i aromatu na żywo i na bieżąco, a nie z przepisów, reguł i zasad często uczestniczę w imprezach kulinarnych, aby pokazać moje nowe pomysły oraz udowodnić sobie, że nie trzeba być ani mężczyzną, ani szefem kuchni po szkołach gastronomicznych, aby zwyciężać wszystkie koknkursy, na które jeżdżę-nie chcę równo siekać i na czas, nie chcę znać dokładnej ilości składników oraz nie chcę być w żadnych ramach i zasadach-chcę jedynie, aby moje potrawy i produkty nadal wygrywały konkursy, a podniebienia jedzących moje z serca płynące dania doznawały foodgazmu-pojęcia wymyślonego przeze mnie, a znaczącego nic innego jak  rozkosz na podniebieniu po zjedzeniu czegoś doskonałego-czego i Wam i sobie życzę.

Oto część moich osiągnięć-nowe będę udostępniać na bieżąco:

-24.02.2009 "Kalinówka" zostaje Członkiem Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego

-Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego za zwycięstwo w konkursie kulinarnym "Na najlepszą potrawę z mąki"-lane kluski z lubzcykiem podane w 6-godzinnym rosole

-I miejsce w konkursie "Smaki Warmii Mazur i Powisla na stołach Europy" w kategorii Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego-za Szynke Dylewską Dojrzewającą

-Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego za zwycięstwo w konkursie "Na najlepszą potrawę z szyjek gęsich"

-II Regionalne Święto Ryby Warmia Mazury Powiśle-IImiejsce za "Regionalne Danie ze Szczupaka" za szczupakową finezję zsosem agrestowym

-I miejsce w kategorii potrawy w konkursie "Smaki Warmii Mazur i Powiśla na stołach Europy" za tatar z piersi kaczki z majerankiem

-"Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów"-II nagroda za Szynkę Dylewską Dojrzewającą

-VII Edycja 2011 konkursu na Najlepszy Produkt i usługę Warmii i Mazur Nominacja w kategorii produkt żywnościowy "Szynka Dylewska Dojrzewająca"

-Nagroda Specjalna Warmińsko-Mzurskiej Izby Rolniczej za tatar z piersi kaczki z majerankiem

-II miejsce za racuszki drożdżowe z sosem z aronii z rumem podczas "Agrokuchni"

-wyrazy uznania za promocję wyrobów regionalnych oraz wkłąd w kultywowanie lokalnej tradycji od Wójta Gminy Ostróda 2011r.

-I miejsce w konkursie "Smaki Warmii i Mazur" za najlepszą potrawę-tatar z piersi kaczki francuskiej

-I miejsce za najlepszą potrawę pochodzenia zwierzęcego za Ślimaki Winniczki z ogrodu zapiekane w muszelkach

-II Regionalne Święto Ryby Warmia Mazury Powiśle-III miejsce w kategorii "Regionalna Zupa Rybną": Mus to mus z niespodzianką-zupa krem z 6 gatunków ryb z ogonkami rakowymi

-I miejsce w konkursie "Smaki Warmii Mazur i Pwoisla na stołach Europy" w kategorii Produkty i przetwory z ryb za wątróbki z pstrąga w zalewie pomidorowej

-

 

wellbutrin buying can i buy valtrex at walgreens buying baclofen online lamisil buy uk buy hcg nolvadex where can i buy a ventolin inhaler